Cédrus liget blog

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

11
Jul

Mekkora lesz a közös költség?

Konkrét közös költségeket a beruházás ezen stádiumában még nem tudunk megadni, azonban garantáljuk, hogy a Szegeden megszokott, átlagos közös költségeknél nem lesz magasabb. Az átadást követő 5+5 évben a Cédrus Liget beruházója megtartja a komplexum üzemeltetését, így garanciát vállalva az esetlegesen felmerülő hibákra és a növényzet tervezett fejlődésére.

 

A földszinten lévő lakások terasza meddig van leburkolva és mettől füves, illetve meddig saját tulajdon?

A földszinten lévő lakásoknak az alaprajzon megjelölt területe van leburkolva. Ez a leburkolt terület a saját tulajdon, mely két oldalról, nem átlátszó (csak fényáteresztő) üveggel, illetve növényládával van elválasztva a szomszédos lakásoktól. A teraszhoz csatlakozó füves területek nem saját tulajdonúak, hanem közösen használhatók a hozzá kapcsolódó lakások tulajdonosainak. Ezen kertrészek a járókelők számára nem megközelíthető, kizárólag a lakásokon keresztül van lehetőség bejutni. Közös gondozásban állnak.

 

A belső kert (tópart) körül üvegkorlát lesz az utca szintjén?

Az utcafront alá süllyesztett belső kertet üvegkorlát veszi körül.

 

A, B, C, E épületek emeletén lévő középső zöld terület kik számára lesznek használhatók?

Az emeleteken található zöld területek nem a körülötte lévő lakásokhoz tartoznak. Virágládákkal, illetve szintemeléssel el lesznek választva a közvetlen teraszoktól, így senki számára nem megközelíthető. Ezen területek az esztétikai élmény fokozására lettek létrehozva és közös gondozásban állnak.

 

Csak a mélygarázsban lehet parkolót venni?

A lakásokhoz kizárólag az 1,100 férőhelyes mélygarázsban van lehetőség beálló vagy zárható garázs vásárlására. Az utca szintjén nincs lehetőség erre, az ott létrehozott parkolók az üzlethelyiségek megközelítését hivatott segíteni.

 

Lehet autóval közlekedni az épületek között?                                     

Az épületek között nem lehet autóval közlekedni. Minden épület lépcsőházához, illetve liftjeihez a mélygarázsban közvetlen kapcsolat található.

 

Ki fogja gondozni a sok zöld területet?

A zöld területek gondozása a közös költség részét képezi, bele értve az emeletek peremén található növénysávot, illetve az emeleteken lévő kerteket. Az átadást követő 5+5 évben a beruházó végzi a zöld területek gondozását, a szegedi átlagnál nem magasabb közös költségeken.

 

Lehet-e tusoló vagy csak kád?         

Természetesen mind a két opció választható a fürdőszobákba, melyet az építkezés előrehaladtával, a lakások konfigurációjánál kell, hogy eldöntsenek. A fürdőkád vagy tusoló, a kulcsrakész állapot részét képezi.

 

Teraszok közt az üveg átlátszó-e?

A teraszokat nem átlátszó (csak fényáteresztő) üvegfal, illetve növényláda választja el egymástól.

Teljeskörű ügyintézés - CSOK, Lakásszámla és Hitelkonstrukciók

22
Jun

Kollégáink teljeskörű ügyintézést tudnak biztosítani leendő ügyfeleink számára a hitelkonstrukciók, állami támogatások (CSOK, Lakásszámla) és minden egyéb pénzügyi megoldás tekintetében.